Bemutatkozás
TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola, Szekszárd
A Vendéglátó iskola szívesen vár minden tanulót, aki a turizmus vagy a vendéglátás terén képzeli el jövőjét. Iskolánk régi szakmai hagyományokkal bír. 1954 óta folyik vendéglátó tanulók képzése Szekszárdon, először Vendéglátó ipari iskolaként, majd Hunyadi Mátyás szakközépiskolaként működtünk, ezt követően 2008-től a Szent László Szakképző Iskola keretében, jelenleg a Tolna Megyei Szakképzési Centrum iskolájaként. 2016 novemberétől új épületünkben várunk minden tanulni vágyót. Célunk, hogy sokrétű, mély, jól használható tudást biztosítsunk tanulóinknak, akik a jövő vendéglátósai, illetve turisztikai szakemberei lesznek.
Mottónk egyben célunk is:
„A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.”
(Gundel Károly)
TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola
Korszerű, jól felszerelt tankonyhákkal, tanéttermekkel, cukrászati tanműhellyel rendelkezünk, ahol az elmélet mellett a mindennapi életben nélkülözhetetlen gyakorlatot is megszerezhetik tanulóink az iskola falain belül. Informatika termek, digitális táblák, jól felszerelt könyvtár segítik a tanulni vágyókat az ismeretszerzésben.
Az iskolai életet színesítik az iskolarádió, az iskolaújság, szakkörök, versenyek és természetesen a diákközösséget jól összekovácsoló, jó hangulatú iskolai rendezvények (Diáknap, Szalagtűző, Szecskaavató) is. Jól tanuló diákjaink a „Jövő Vendéglátóipari szakembereiért” alapítvány jóvoltából pályázati támogatást is kapnak.
Turizmus-vendéglátás ágazat
Aki szeretné felfedezni a világot, utazni, új kultúrákat megismerni és emberekkel foglalkozni, továbbá érdeklődik a gasztronómia iránt, annak a turizmus-vendéglátás ágazatban való továbbtanulás kiváló lehetőséget biztosít.
Tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltik meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják.
A turizmus és vendéglátás területén a tanulók korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak, emellett belekóstolnak a gasztroturizmus, aktív turizmus és a kreatív turizmus világába is.
A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a legkeresettebb szakmákat sajátítják el.
VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK ÉS SZAKMAIRÁNYOK
5 ÉVES TECHNIKUMI KÉPZÉSBEN
- Cukrász szaktechnikus
- Szakács szaktechnikus
- Vendégtéri szaktechnikus
- Turisztikai technikus
- Turisztikai szervező
- Idegenvezető
VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK
3 ÉVES SZAKKÉPZŐISKOLAI KÉPZÉSBEN
Tájékoztató füzet az alapszakmákról (iskolánkat érintő, rövidített változata)
Információ szerezhető iskolánk nyílt napjain, a pályaválasztási börzén, továbbá a honlapunkon is. Felvételi követelmény: |
A felvétel az általános iskolából hozott eredmények alapján történik. A magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia, kémia, földrajz 7. év végi és 8. félévi jegyeket vesszük figyelembe. |
Kollégium: | Minden jelentkező számára biztosítunk kollégiumi elhelyezést. |
Érdeklődni: Munkanapokon 8:00-15:00 Tel.: +36 70 331 7238
https://www.facebook.com/Vendeglato/