Diákok mobilitása / 1. 2019. május – október
A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája diákjai 112 napos pincér, szakács, cukrász szakmai gyakorlaton vesznek részt a napsütéses Grado szigetén, Olaszországban, miközben gyakorolják az olasz, de akár a német és angol nyelvet is.
Rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodnak az olasz turistaparadicsom éttermei, szállodáik, bárjai, cukrászműhelyei világából.
Szieszta időben és pihenőnapon pedig élvezik a gyönyörű környezetet, a tengerparti várost.
Erasmus+ – Diákok 1. turnusának beszámoló előadása
2019.10.14-én beszámolót tartottak a Garadoban 112 napos szakmai gyakorlaton részt vevő tanulóink diáktársaiknak.
Megismerkedtek az érdeklődők a programmal, a várossal, a munkakörnyezettel és munkakörülményekkel. Az olasz vendéglátás néhány sajátosságával, az ösztöndíjasok mindennapjaival, gondos ellátásával, nagyszerű életkörülményeikkel.
A képes élménybeszámolót meg-megszakítva Evelin, Anett, Zsófi, Cintia, Zoltán és Zalán néhány mondattal is kommentálta az utazást, a beilleszkedést, a munkanapokat, a szabadidő eltöltését, a sok-sok tapasztalatot és a hazautat.
Rácz Zsófia, Szabó Zoltán, Vég Anett, Gutpintér Evelin, Sebestyén Cintia, Sánta Zalán
Egyikük sem bánta meg a gyakorlatot, ahol a vendéglátás számos területén kipróbálhatták magukat, gyakorolhatták az olasz, a német és az angol nyelvet.
A képes beszámoló végén az érdeklődő tanárok és diákok kérdéseket tehettek fel a hat erasmusos felé.
A második turnusra jelentkezők ígéretet kaptak a visszatérőktől, hogy felkészítésükben nagyon szívesen segítenek, még több kérdésükre válaszolnak, elmondják negatív és pozitív tapasztalataikat, például hogyan vészeljék át az első heteket, hogyan küzdhető le a honvágy.
Köszönjük a beszámolót!
A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája és „A jövő vendéglátóipari szakembereiért” Alapítvány nagyon büszke gradoi hőseire.