Felnőtteknek szóló képzés
Iskolánk felnőtteknek kétféle képzésformát hirdet
Mindenkire igaz, hogy 2 szakma és 1 szakképesítés megszerzése ingyenes
1. Szakmát adó felnőttoktatás
(Képzési és kimeneti követelmények (KKK), Programtantervek (PTT) szerinti szakmák oktatása - iskolarendszerű, jellemzően esti munkarendben történő szakmát adó technikumi vagy szakképző iskolai oktatás) - a kínálatot lásd a Felnőttoktatás címszónál
Technikumi
Turisztikai technikus Vendégtéri szaktechnikus
Cukrász szaktechnikus Szakács szaktechnikus
Szakképző iskolai
Cukrász Szakács
Pincér- vendégtéri szakember
2. Szakképesítést adó felnőttképzés
(Programkövetelményen (PK) alapuló szakmai képzés - nem iskolarendszerű / tanfolyam jellegű, jellemzően esti munkarendben történő szakképesítést adó képzés) - a kínálatot lásd a Felnőttképzés címszónál
Szakképesítést adó felnőttképzés
Élelmezésvezető Falusi turizmus szolgáltató
Falusi vendéglátó Szállodai recepciós
Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping -Stewarding
Felnőttoktatás
Szakmát adó felnőttoktatás (Képzési és kimeneti követelmények (KKK), Programtantervek (PTT) szerinti szakmák oktatása - iskolarendszerű, jellemzően esti munkarendben történő szakmát adó technikumi vagy szakképző iskolai oktatás)
Közismereti tartalom nélküli, rövidített képzési idejű (1,5 év), szakmát adó technikumi és szakképző iskolai képzések
Beszámítunk előképzettséget és előzetes tudást (így a képzési idő vagy az óraszám csökkenthető)
Technikumi
(Képzési és kimeneti követelmények (KKK), Programtantervek (PTT) szerinti szakmák oktatása - iskolarendszerű, jellemzően esti munkarendben történő szakmát adó technikumi oktatás)
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely technikus szintű
szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairányok: Turisztikai szervező
szakmairány, Idegenvezető szakmairány.
Idegenforgalmi szakember, aki turisztikai vállalkozásokban végez szervezési, idegenvezetési,
értékesítési, ügyintézői, információs munkát, miközben magas szinten kommunikál
a vendégekkel, partnerekkel, munkatársakkal.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikáció szóban és írásban, érdeklődő, nyitott, vállalkozó szellemű beállítottság,
szervező-, kezdeményező- és együttműködőképesség, nyelvérzék.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- széleskörű szakmai tudással és általános műveltséggel rendelkezik;
- ismeri és betartja a protokoll és az etikett szabályait;
- magas szinten kommunikál szóban és írásban, magyar és idegen nyelven, információt nyújt;
- tisztában van az idegenforgalom szerkezetével, fontosságával, hogy jelentős mértékben járul hozzá a gazdaság élénkítéséhez;
- ismeri a vonatkozó törvényeket, az írott és íratlan szabályokat, képes követni a változásokat;
- kezeli a digitális technikát, ismeri a szakmai szoftvereket;
- átlátja a turisztikai vállalkozásban előforduló munkafolyamatokat;
- utasítások, iránymutatás alapján, később önállóan képes a szállodai, irodai, utazási irodai területen a szervezői, ügyintézői, referensi, tájékoztatási, hostess és idegenvezetői munka elvégzésére, tapasztalatszerzés után vezetővé tud válni.
Ajánlott azok számára, akik életpályájukat a turizmus, vendéglátás területén képzelik el,
szívesen mutatják be Magyarországot és a nagyvilágot az érdeklődőknek magyar és
idegen nyelven.
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely technikus szintű
szakképzettség megszerzésével zárul.
A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési,
értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing
stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő
árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését,
amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő
képesség, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködőképesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- alkalmazza a működési szabályokat;
- üzleti levelezést folytat;
- kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
- figyelemmel kíséri az árukészletet;
- megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
- kapcsolatot tart a szállítókkal;
- figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
- kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
- ajánlatot készít megrendelők részére;
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
- áruk beszerzése és árképzés;
- nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
- tárgyal az ügyfelekkel;
- kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
- nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
A szakmát azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés
és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzettek számára nyitva
van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely technikus szintű szakképzettség
megszerzésével zárul.
A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az
egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan
gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés.
Jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás,
együttműködő képesség, nagy terhelhetőség, stressztűrő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározási, a termelési, az értékesítési és kiszállítási tevékenységeket;
- termelési tevékenységet végez, cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat állít elő, összehangolja, ellenőrzi a különböző termelési munkafolyamatokat;
- értékesítő tevékenységet végez, foglalkozik a vendégek visszajelzéseivel, panaszaival, felvetéseivel folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről;
- a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatot lát el;
- közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőségét;
- ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegennyelvi szókincsét;
- bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot;
- megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
- betartja és betartatja a HACCP előírásait;
- megtervezi a cukrászdai választékot, az aktuális jogszabályoknak megfelelő termékleírást, kalkulációt készít;
- nyomon követi az aktuális szakmai trendeket, nyitott az új technológiák megismerésére.
Jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel
rendelkeznek, valamint érdekli őket a szervezés, logisztika.
A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Azoknak is
ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely technikus szintű
szakképzettség megszerzésével zárul.
A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix
éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és
felsővezetői feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakácshelyettes,
főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik
legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt.
A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében.
Szaktudásával segíti, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedésére végzett
munkát.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, jó
problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- vezetőszakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a meghatározott feladatokat;
- vezetőszakács pozícióban végrehajtatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
- előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
- árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva, áruátvételt végez vagy ellenőriz, szakosított áruraktározást ellenőriz;
- betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
- irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
- megérti és felhasználja a technológiai műveletek idegennyelvű leírásait.
A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni
másoknak, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek
kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos
feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú
tanulmányok folytatására.
ONLINE JELENTKEZÉS
JELENTKEZÉSI LAP
Kitöltés géppel:
Jelentkezési lap Felnőttoktatás_2020-2021.docx
Kitöltés kézzel:
Jelentkezesi_lap_Felnottoktatas_2020-2021.pdf
Várjuk és gyűjtjük a jelentkezéseket. Kellő létszám esetén indíthatjuk a képzést.
Feltétel:
- szakmai és egészségügyi alkalmasság
- a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolata
A jelentkezést személyesen, telefonon is meg lehet tenni. Iskolánkba el kell juttatni egy kitöltött jelentkezési lapot.
További információért forduljon hozzánk bizalommal!
Rittbergerné Fürj Anikó igazgatóhelyettes +36 70 953 97 23
Telefon: +36 70 331 7238
Szakképző iskolai
(Képzési és kimeneti követelmények (KKK), Programtantervek (PTT) szerinti szakmák oktatása - iskolarendszerű, jellemzően esti munkarendben történő szakmát szakképző iskolai oktatás)
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából
cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.
A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem
élményt teremt.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés, kreativitás, jó problémamegoldó-,
stressztűrő-, együttműködőképesség, rugalmas szervezőképesség, nagy terhelhetőség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
- kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
- kiszámítja a hozzávalók mennyiségét;
- árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ;
- szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
- betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszerbiztonsági előírásokat;
- csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel;
- őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját;
- nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket készít;
- alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
- fagylaltokat főz és fagyaszt;
- csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
- folyamatosan képezi magát;
- idegennyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.
A szakmát azoknak a felnőtteknek ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai
érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével
zárul.
A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása
mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi,
vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi
köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével
és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési
területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen
dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a
szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás,
együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
- előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
- árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
- betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
- anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
- a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
- képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.
Azoknak a kreatív felnőtteknek ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és
változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített
ételben.
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével
zárul.
A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket,
igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan
figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja
a fizettetést.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség,
jó stressztűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
- figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
- ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
- felveszi a rendelést;
- felszolgál; a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételéve előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, maj szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
- barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
- figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
- megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt;
- kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.
Azoknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és
logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett
szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzettek
számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.
ONLINE JELENTKEZÉS
JELENTKEZÉSI LAP
Kitöltés géppel:
Jelentkezési lap Felnőttoktatás_2020-2021.docx
Kitöltés kézzel:
Jelentkezesi_lap_Felnottoktatas_2020-2021.pdf
Várjuk és gyűjtjük a jelentkezéseket. Kellő létszám esetén indíthatjuk a képzést.
Feltétel:
- szakmai és egészségügyi alkalmasság
- a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolata
A jelentkezést személyesen, telefonon is meg lehet tenni. Iskolánkba el kell juttatni egy kitöltött jelentkezési lapot.
További információért forduljon hozzánk bizalommal!
Rittbergerné Fürj Anikó igazgatóhelyettes +36 70 953 97 23
Telefon: +36 70 331 7238
Felnőttképzés
Szakképesítést adó felnőttképzés
(Programkövetelményen (PK) alapuló szakmai képzés - nem iskolarendszerű / tanfolyam jellegű, jellemzően esti munkarendben történő szakképesítést adó képzés)
Közismereti tartalom nélküli, rövidített képzési idejű, szakképesítést adó (tanfolyam jellegű) képzések:
A képzés azonosító száma:10135003
Ágazat megnevezése: Turizmus – vendéglátás ágazat
Szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:
Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit,nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi-és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.
A szakképzettséggel rendelkező:
Közétkeztetési feladatokat ellátó intézmény, egység felelősségteljes vezetőjeként, kiemelkedő, speciális szaktudással rendelkezik, magas szinten ismeri a táplálkozástudományt. Az élelmezési részlegek munkáját koordinálja, ellenőrzi. Dietetikusokkal, diétás cukrászokkal és diétás szakácsokkal dolgozik, team szisztéma szerint. A közétkeztetésben egyre nagyobb szerephez jutó diétáknak, táplálkozási érzékenységben szenvedőknek biztosítani tud olyan lehetőséget, amellyel a táplálkozásukban felmerülő speciális igények szerint képesek megoldást kínálni. A közétkeztetésre folyamatosanmegnövekedett igény, munkaerőpiaci hiányt idézett elő ebben a munkakörben, így nagy szükség van a jó élelmezésvezetőkre.
Képzés időtartama: 100-180 óra
Tervezett kezdés: megfelelő létszám esetén
Bemeneti követelmény:
Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: 510132306 Szakács szaktechnikus vagy 510132302 Cukrász szaktechnikus vagy 510132308 Vendégtéri szaktechnikus vagy 42 5 5129 169 028 Vendéglátó technikus vagy 52 7822 02 Vendéglátó technikus vagy 54811 01 Vendéglátás-szervező vagy 52811 01 Vendéglős vagy 54811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős vagy 54811 01 Vendéglátásszervező
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
A képzés azonosító száma: 10133007
Ágazat megnevezése: Turizmus – vendéglátás ágazat
Szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:
A falusi turisztikai vonzerő megléte mellett kialakítja a fogadóképesség tárgyi feltételrendszerét, a tájegységre jellemző berendezéssel felszereli és működteti a vendéglátóhelyet. Ennek keretében fogadja a vendégeket, igény szerint gondoskodik ellátásukról.
A szakképzettséggel rendelkező:
• Rendelkezik minden olyan információval, amely a falusi turizmusban résztvevők minőségi időtöltését elősegíti: programlehetőséget ajánl, szervez, gasztronómiai élményeket nyújt.
• Képes bemutatni tevékenységén keresztül a falusi életformát, megismerteti vendégeivel a vidék flóráját és fau-náját.
• Biztosítani tudja szolgáltatásain keresztül a sport és szórakozási lehetőségek igénybevételét, a népi kismester-ségek, népszokások, a hagyományos népi kézműves mesterségek megismerését.
Képzés időtartama: 250 óra
Tervezett kezdés: megfelelő létszám esetén
Bemeneti követelmény:
Iskolai előképzettség: alapfokú végzettség
Szakmai előképzettség: -
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
A képzés azonosító száma: 10133006
Ágazat megnevezése: Turizmus – vendéglátás ágazat
Szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:
A falusi vendéglátófeladatai szerte ágazók, üzleti döntéseket hoz, partnerekkel, vendégekkel, munkatársakkal együttműködik. Biztosítja a vendéglátóhely operatív működését. Tudatos szakemberként tervezi meg munkáját, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ.
A szakképzettséggel rendelkező:
• Fogadja és kezeli a megrendeléseket, visszaigazol, tájékoztat, fizetési módokra javaslatot tesz, amelyek sokfélék lehetnek, készpénz, SZÉP kártyák, átutalás, online fizetés is.
• A falusi vendéglátó a saját gazdaságában élelmiszer előállító kistermelői tevékenységet végezhet.
• A falusi vendéglátóhelyen saját illetve a helyi termékekből is álló vendéglátást folytathat.
• A vendégek részére programokat ajánl, igény szerint szervez, marketing tevékenységet végez, valamint a vendéglátóhellyel kapcsolatos gazdálkodási és pénzügyi feladatokat is kézben tartja.
• Ellátja a vendéglátóhely karbantartási feladatait, ügyel a környezetre, és a logisztikai feladatokat is megoldja, biztosítja a takarítási folyamatokat.
• A vendéglátóhellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket precízen, folyamatosan elvégzi.
Képzés időtartama: 850 óra
Tervezett kezdés: megfelelő létszám esetén
Bemeneti követelmény:
Iskolai előképzettség: alapfokú végzettség
Szakmai előképzettség: -
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
A képzés azonosító száma: 10135001
Ágazat megnevezése: Turizmus – vendéglátás ágazat
Szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:
Szállodai recepciós szakképesítéssel betölthető munkakör a szálláshely földszinti munkaköreinek hármas tagolása esetén a szállodai recepciós. Ebben a munkakörben elsődleges feladata, hogy fogadja és nyilvántartja a vendégek különböző formában érkező szobafoglalásait és gazdálkodik a rendelkezésre álló szobakapacitással. További feladata a vendégek érkeztetése, bejelentése és tájékoztatása az igénybe vehető szolgáltatásokról. Kisebb egységekben, vagy ott, ahol nem különülnek el ezek a munkakörök a szállodai recepciós ellátja a portás és a pénztáros feladatait is. Ebben az esetben a munkakör része a szobák árazása, értékesítése, a vendégek érkeztetése és informálása mellett a számlázás és a fizettetés is. Nagyobb egységekben feladata a kocsirendező, a londiner, a bellboy, a hostess, a transzfer gépkocsivezető, a Business Centerben dolgozó alkalmazottak, a ruhatáros, a garázsmester irányítása, munkájuk megszervezése és ellenőrzése is. A szállodai recepciós kapcsolatot tart a szálloda más egységeivel úgy, mint az emeleti munkakörök (Housekeeping), vendéglátás (Food & Beverage), műszak és ügyvitel.
A szakképzettséggel rendelkező:
A szállodai recepciós felkészült, művelt, a világnyelvek közül legalább egynyelvbőlközép-fokú nyelvtudással rendelkezik. A szállodai frontvonalban elsősorban ő képviseli a vendéglá-tót és testesíti meg a vállalkozást. A hazai és külföldi vendégek a szállodai recepcióson ke-resztül közvetlen ismereteket szereznek a szállodával kapcsolatban és a szállodán belüli és kívüli étkezési valamin szórakozási lehetőségekről, programokról. A külföldiek a szállodai recepciós tájékoztatásán keresztül információkat kapnak az ország és a régió történelméről, kultúrájáról, így munkája aktívan hozzájárul az országimázs kialakításához. A szakember tevékenységével hozzájárul az úgynevezett „láthatatlan export” bevételek növeléséhez, indi-rekt módon javítja nemzetközi kereskedelmi mérleget és növeli a bruttó nemzeti terméket. A munkaerőpiacon a szállodai recepciós keresett munkaerő, így képzése szükséges.
Képzés időtartama: 200-300 óra
Tervezett kezdés: megfelelő létszám esetén
Bemeneti követelmény:
Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: 52 7822 02 Vendéglátó technikus vagy 54 811 01 Vendéglátás-szervező vagy 52 811 02 Vendéglős vagy 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős vagy 54 811 01 Vendéglátásszervező vagy 52 7872 02 Idegenforgalmi technikus vagy 52 7872 03 Idegenforgalmi ügyintéző vagy 54 7872 02 Idegenvezető vagy 54 812 01 Idegenvezető vagy 54 812 03 Turisztikai szervező, értékesítő vagy 5 1013 23 08 Vendégtéri szaktechnikus vagy 5 1015 23 07 Turisztikai technikus
Szakmához köthető további sajátos követelmények: egy idegen nyelvből B2 (középfo-kú) komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi B2 (kö-zépfokú) komplex nyelvvizsga a szakmai vizsga megkezdésekor
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
A képzés azonosító száma: 10134004
Ágazat megnevezése: Turizmus – vendéglátás ágazat
Szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:
A Housekeeping-Stewarding területet vezető személy, a szálláshely motorja. A beosztottak, takarítást végző kollégák munkavégzéséért felelős. A legfontosabb feladata az ellátandó területeken folyó munka megszervezése, és mint egy részleg vezetője,tervezési, irányítói, szervezési és ellenőrzési, értékelési tevékenysége van. Kapcsolatot tart a szálláshely többi részlegének vezetőjével (Front Office, Karbantartás, Szobaszerviz, Étterem, Rendezvény) valamint a beszállítókkal és a szakmai szervezetekkel is.Rendkívül felelősségteljes munkakör. A feladatai közé tartozik többek között a megfelelő színvonal biztosítása a szálláshely teljes területén, a vendégek szállodával szembeni, tisztasággal összefüggőelvárásainak teljesítése, a vendégszobák, vendégterek, raktárak ellenőrzése tisztasági és műszaki szempontból.
A szakképzettséggel rendelkező:
A képzés által nyújtott szaktudás lehetőséget ad arra, hogy szállodai gondnoknői feladatok ellátására. Széleskörű érdeklődés nyilvánul meg a szakma iránt, a fővárosban és vidéken is a szálláshelyek megnövekedett volumene várja. Ennek a pozíciónak a betöltője a szálloda egyikmotorja, így a piacképes végzettség előnyt jelenthet a munkaerőpiacon.
Képzés időtartama: 200-300 óra
Tervezett kezdés: megfelelő létszám esetén
Bemeneti követelmény:
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: -
Szakmához köthető további sajátos követelmények: -
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
Várjuk és gyűjtjük a jelentkezéseket. Kellő létszám esetén indíthatjuk a képzést.
Feltétel:
- szakmai és egészségügyi alkalmasság
- a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolata
ONLINE JELENTKEZÉS
JELENTKEZÉSI LAP
Kitöltés géppel vagy kézzel:
Jelentkezési-lap-felnőttképzésre.docx
A jelentkezést személyesen, telefonon is meg lehet tenni.
További információért forduljon hozzánk bizalommal!
Rittbergerné Fürj Anikó igazgatóhelyettes +36 70 953 97 23
Telefon: +36 70 331 7238