Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Képzéseink / Szakmaválasztó

Válassz minket, vár a VIP!

Amit kínálunk:
???? ???? ágazat orientált, diákközpontú iskola
????‍???? ????‍???? kiváló szakemberekből álló oktatói kar
???????? sikerszakma, piacképes végzettséggel ???? ‼biztos elhelyezkedés
???? ???? ösztöndíj
✅ ???? duális képzésben biztos gyakorlati ismeretek
????????és munkabér vendéglátó vállalkozásoknál
????️ ????️ nyelvismeret
???? ????️ tanulmányok után pályakezdési támogatás

 

... vendéglátást a Vendéglátó iskolából.

SEGÍTÜNK A SZAKMAVÁLASZTÁSBAN!

 

Iskolánk elindított egy sorozatot, melyben a képzéskínálat bemutatásával szeretnénk segíteni a pályaválasztást.

1.rész Pincér (5 éves Vendégtéri szaktechnikus vagy 3 éves Pincér - vendégtéri szakember)


 


2. rész Szakács (5 éves Szakács szaktechnikus képzés vagy 3 éves Szakács szakképző)

 


3. rész Cukrász (5 éves Cukrász szaktechnikus képzés vagy 3 éves Cukrász szakképző)

 


4. rész Turisztikai technikus (5 éves képzés, Turisztikai szervező vagy Idegenvezető szakirány)

 


5. rész Pincér -vendégtéri szakember, Vendégtéri szaktechnikus 2. bemutatkozó kisfilm

 


6. rész Turisztikai technikus /2. (Turisztikai szervező vagy Idegenvezető szakirány)

 

 


7. rész Szakács /2 (5 éves Szakács szaktechnikus képzés vagy 3 éves Szakács szakképző)

 


 

 
Ha továbbtanulási lehetőségként a szakképzést választod, számos előnyben
részesülsz:
nem kell már most a beiratkozásnál szakmát választanod, elég, ha tudod,
mely ágazat érdekel
gyakorlatorientált oktatásban veszel részt
• a szakképzésben résztvevő minden tanuló ösztöndíjat kap, amelynek
mértéke a tanulmányi eredménytől függ
• egy jól megválasztott szakmával gyorsan elérhetővé válhat az anyagi
függetlenség

nem kell elhelyezkedési nehézségektől tartanod, hiszen a technikusok és a
mesteremberek iránt mindig nagy a kereslet.
• a továbbtanulásnál előnyt élvezel, ha van technikusi végzettséged. A
technikum a mérnökképzés előszobája.

Ha mestere szeretnél lenni egy szakmának, javasoljuk a szakképző iskolát, ha
magasabb szintű tudást szeretnél, akkor technikumban a jövőd.
Az alapszakmák oktatása iskolarendszerben folyik, ahol a gyakorlati
ismereteket lehetőség szerint duális partnerek, cégek közreműködésével,
valós munkakörnyezetben sajátíthatod el. Mind a szakképző iskola, mind a
technikum ágazati alapoktatással indul, így, ha időközben meggondolod
magad és váltani szeretnél a két iskolatípus között, az összehangolt ágazati
tartalomnak köszönhetően ezt megteheted az ágazati alapok megszerzése
után. A szakma kiválasztását követően kezdődik el a szakirányú oktatás.
A technikum a minőségi szakmai oktatás helyszíne. A megszerezhető technikusi
szakképzettség középvezetői szintű ismereteket biztosít, az ötéves
képzés egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Matematikából,
magyarból, történelemből és egy idegen nyelvből ugyanazt a tananyagtartalmat,
ugyanolyan óraszámban kell elsajátítanod, mint a gimnáziumban. Ezekből
a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás.
A technikumban érettségizőnek nem kell ötödik érettségi tantárgyat választani,
mivel a szakmai vizsga beszámít az érettségi tantárgyai közé. Az öt év
elvégzése után egyszerre kapod kézbe az érettségi bizonyítványt és a technikusi
oklevelet
, és még a nyelvvizsga megszerzésére is lehetőséged van. A
technikumban végzettek jelentős előnyt élvezhetnek majd a felsőoktatási
felvételinél
, a szakirányú továbbtanulásnál.
A szakképző iskola három éves, itt képezzük a szakmák mestereit. Az ágazati
ismereteket adó első év után történik a szakmaválasztás.
A szakképzés mindenki számára elérhető. Bármely képzésünkre jelentkezhetnek
a felnőttek és a gimnáziumi érettségivel rendelkezők. Ha nem sikerült az
egyetemi felvételid, vagy egyetemi tanulmányaid előtt a gyakorlati oldalról is
meg akarod ismerni a választott szakmát, akkor jelentkezz a kétéves technikumi
képzésre.
A kezedben lévő kiadvány segít, hogy átlásd a megújuló szakképzés
lehetőségeit, az ágazatok szerint csoportosított szakmák listáját.
A pályaválasztáshoz további segítséget a www.ikk.hu oldalon találsz.
 

A szakképzés a jövő lehetősége, élj vele Te is!

5 ÉVES KÉPZÉS

A Technikum választás újdonsága, előnyei:

  • Először ágazatot választasz, amivel 2 évig ismerkedsz.
  • 10. évfolyam után történik a szakmaválasztás.
  • A technikum egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit:
    • Matematikából, magyarból, történelemből, valamint egy idegen nyelvből ugyanaz a tananyagtartalom,
      mint a gimnáziumban. Ezekből a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás,
      előrehozott érettségi lehetőséggel.
    • A nyelvvizsga megszerzésére van mód – hasonlóan a gimnáziumhoz-, de itt egy nyelvet kell kötelezően
      tanulni
      . Az iskolák egyedi ajánlatában lehet több nyelvtanulási lehetőség is.
    • Nem kell ötödik érettségi tantárgyat választani, mivel a szakmai vizsga lesz az ötödik érettségi tantárgy.
    • A technikusi vizsga emelt szintű érettségi tantárgynak számít.
  • Az 5. év elvégzése után egyszerre kapsz érettségi bizonyítványt és technikusi oklevelet.
  • Úgy lehetsz középiskolás, hogy kapsz ösztöndíjat, duális képzés esetén pedig
    munkaszerződést ajánl a vállalat, vagyis jövedelmed lesz.

3 ÉVES KÉPZÉS

A Szakképző Iskola választás újdonsága, előnyei:

  • A szakképző iskolában szakember képzés folyik.
  • Először ágazatot választasz, amivel 1 évig ismerkedsz.
  • 9. évfolyam után történik a szakmaválasztás.
    • 2 évig tanulhatod a szakmát, elsősorban vállalati körülmények között, duális képzés keretében.
    • Duális képzés = a képzés helyszíne elsősorban vállalatoknál, vállalkozóknál lesz, ahol a szakma
      elsajátítása történik.
  • 9. évfolyam után még a technikummal átjárható rendszer.
  • Általános szakképzési ösztöndíjat kapsz 1 évig.
  • Az ösztöndíjat a szakképzési munkaszerződés váltja fel, vagyis a tanulás mellett
    már lesz jövedelmed.

Turizmus-vendéglátás ágazat

Aki szeretné felfedezni a világot, utazni,
új kultúrákat megismerni és emberekkel
foglalkozni, továbbá érdeklődik
a gasztronómia iránt, annak a turizmus-vendéglátás ágazatban való továbbtanulás kiváló lehetőséget biztosít.
Tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltik meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják.
A turizmus és vendéglátás területén a tanulók korszerű,
piacképes tudás birtokába jutnak,
átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak. Piacképes szakmák elsajátításával
a gazdaság egy olyan területén szereznek
bizonyítványt, amely az ország gazdaságában húzóágazatnak számít, komoly karrierlehetőséget biztosítva a továbblépéshez is.
A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a
munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a
legkeresettebb szakmákat sajátítják el.

VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK ÉS SZAKMAIRÁNYOK 5 ÉVES TECHNIKUMI KÉPZÉSBEN

  • Cukrász szaktechnikus
  • Szakács szaktechnikus
  • Turisztikai technikus
    • Idegenvezető
    • Turisztikai szervező
  • Vendégtéri szaktechnikus

VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK 3 ÉVES SZAKKÉPZŐISKOLAI KÉPZÉSBEN

  • Cukrász
  • Pincér - vendégtéri szakember
  • Szakács

5 ÉVES KÉPZÉS

Cukrász szaktechnikus

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség
megszerzésével zárul.
A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az
egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan
gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés.
Jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás,
együttműködő képesség, nagy terhelhetőség, stressztűrő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározási, a termelési, az értékesítési és kiszállítási tevékenységeket;
  • termelési tevékenységet végez, cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat állít elő, összehangolja, ellenőrzi a különböző termelési munkafolyamatokat;
  • értékesítő tevékenységet végez, foglalkozik a vendégek visszajelzéseivel, panaszaival, felvetéseivel folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről;
  • a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatot lát el;
  • közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőségét;
  • ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegennyelvi szókincsét;
  • bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot;
  • megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
  • betartja és betartatja a HACCP előírásait;
  • megtervezi a cukrászdai választékot, az aktuális jogszabályoknak megfelelő termékleírást, kalkulációt készít;
  • nyomon követi az aktuális szakmai trendeket, nyitott az új technológiák megismerésére.

Jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel
rendelkeznek, valamint érdekli őket a szervezés, logisztika.
A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Azoknak is
ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.

5 ÉVES KÉPZÉS

Szakács szaktechnikus

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű
szakképzettség megszerzésével zárul.
A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix
éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és
felsővezetői feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakácshelyettes,
főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik
legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt.
A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében.
Szaktudásával segíti, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedésére végzett
munkát.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, jó
problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • vezetőszakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a meghatározott feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban végrehajtatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva, áruátvételt végez vagy ellenőriz, szakosított áruraktározást ellenőriz;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
  • megérti és felhasználja a technológiai műveletek idegennyelvű leírásait.

A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni
másoknak, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek
kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos
feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú
tanulmányok folytatására.

5 ÉVES KÉPZÉS

Turisztikai technikus

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű
szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairányok: Turisztikai szervező
szakmairány, Idegenvezető szakmairány.
Idegenforgalmi szakember, aki turisztikai vállalkozásokban végez szervezési, idegenvezetési,
értékesítési, ügyintézői, információs munkát, miközben magas szinten kommunikál
a vendégekkel, partnerekkel, munkatársakkal.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikáció szóban és írásban, érdeklődő, nyitott, vállalkozó szellemű beállítottság,
szervező-, kezdeményező- és együttműködőképesség, nyelvérzék.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • széleskörű szakmai tudással és általános műveltséggel rendelkezik;
  • ismeri és betartja a protokoll és az etikett szabályait;
  • magas szinten kommunikál szóban és írásban, magyar és idegen nyelven, információt nyújt;
  • tisztában van az idegenforgalom szerkezetével, fontosságával, hogy jelentős mértékben járul hozzá a gazdaság élénkítéséhez;
  • ismeri a vonatkozó törvényeket, az írott és íratlan szabályokat, képes követni a változásokat;
  • kezeli a digitális technikát, ismeri a szakmai szoftvereket;
  • átlátja a turisztikai vállalkozásban előforduló munkafolyamatokat;
  • utasítások, iránymutatás alapján, később önállóan képes a szállodai, irodai, utazási irodai területen a szervezői, ügyintézői, referensi, tájékoztatási, hostess és idegenvezetői munka elvégzésére, tapasztalatszerzés után vezetővé tud válni.

Ajánlott azok számára, akik életpályájukat a turizmus, vendéglátás területén képzelik el,
szívesen mutatják be Magyarországot és a nagyvilágot az érdeklődőknek magyar és
idegen nyelven.

5 ÉVES KÉPZÉS

Vendégtéri szaktechnikus

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű
szakképzettség megszerzésével zárul.
A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési,
értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing
stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő
árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését,
amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő
képesség, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködőképesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • áruk beszerzése és árképzés;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés
és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva
van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

3 ÉVES KÉPZÉS

Cukrász

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából
cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.
A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem
élményt teremt.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés, kreativitás, jó problémamegoldó-,
stressztűrő-, együttműködőképesség, rugalmas szervezőképesség, nagy terhelhetőség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
  • kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
  • kiszámítja a hozzávalók mennyiségét;
  • árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ;
  • szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
  • betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszerbiztonsági előírásokat;
  • csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel;
  • őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját;
  • nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket készít;
  • alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
  • fagylaltokat főz és fagyaszt;
  • csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
  • folyamatosan képezi magát;
  • idegennyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai
érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

3 ÉVES KÉPZÉS

Pincér - vendégtéri szakember

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével
zárul.
A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket,
igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan
figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja
a fizettetést.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség,
jó stressztűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
  • felszolgál; a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételéve előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, maj szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt;
  • kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és
logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett
szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok
számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

3 ÉVES KÉPZÉS

Szakács

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével
zárul.
A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása
mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi,
vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi
köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével
és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési
területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen
dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a
szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás,
együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és
változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített
ételben.

 

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva