Cukrász szaktechnikus - 2 év
kétéves, nappali, technikumi képzés ösztöndíjjal, duális képzésbe átlépve munkabérrel
Szakma neve Cukrász szaktechnikus |
Ágazat neve Turizmus-vendéglátás |
Szakmajegyzék száma 510132308 |
Képzés időtartama 2 év |
Választható szakmairányok:- |
Képzés indulása legközelebb: 2023-09-01
JELENTKEZÉSI LAP
Kitöltés géppel:
Jelentkezési lap Érettségi utáni technikumi képzésre_2022-2023.docx
Kitöltés kézzel:
Jelentkezesi_lap_erettsegi_utani_technikumi_kepzesre_2022-2023.pdf
A gimnáziumi érettségivel rendelkező fiataloknak lehetőségük van kétéves technikumi képzésre jelentkezni.
A technikumban végzettek jelentős előnyt élvezhetnek majd a felsőoktatási felvételinél, a szakirányú továbbtanulásnál.
2 ÉVES KÉPZÉS
Cukrász szaktechnikus – Turizmus-vendéglátás ágazat
Turizmus-vendéglátás ágazat 2 éves képzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendég kapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- alkalmazza a működési szabályokat;
- üzleti levelezést folytat;
- kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
- figyelemmel kíséri az árukészletet;
- megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
- kapcsolatot tart a szállítókkal;
- figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
- kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
- ajánlatot készít megrendelők részére;
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
- áruk beszerzése és árképzés;
- nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
- tárgyal az ügyfelekkel;
- kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
- nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.