Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Pályázatok / Erasmus+ 2018

Erasmus+

„A jövő vendéglátó ipari szakembereiért” Alapítvány 2018-ban Erasmus+ pályázatot nyert a Tempus Közalapítványnál.

Kapcsolódó tartalmak:

Első találkozás az olaszországi Erasmus mobilitás pályázati lehetőséggel (előadás)


Nyertes pályázat 2018

A pályázat bemutató előadása 2018.09.05





Felhívás szakoktatóknak

Szakoktatók mobilitása 1.

Szakoktatók mobilitása 2.


Felhívás diákoknak 2018

Irterjúk a diákokkal 2018.09.26 (toborzás 1)


Diákok felkészítése 1 2019.05.31.


Grado_-_lelki_felkeszules_2018.pdf

Szölői értekezlet szülők, diákok, az Alapítvány kuratóriumának tagjai és online a külföldi partner jelenlétében

Meghivo_Szuloi_ertekezlet_2019.03.12..pdf

ERASMUS___palyazat_szuloi_ertekezlet.pdf

Diákok mobilitása / 1. 2019. május – október


Felhívás diákoknak 2019

Erasmus előadás 2019.09.19 (toborzás 2)



Felhívás diákoknak 2021

Diákok felkészítése 2


Grado_-_lelki_felkeszules_2021.pdf

Szölői értekezlet szülők, diákok, az Alapítvány kuratóriumának tagjai jelenlétében


Meghivo_Szuloi_ertekezlet_2021.04.22..pdf

ERASMUS___palyazat_szuloi_ertekezlet.pdf

ERASMUS__kepekben_nkicsi.pdf

Diákok mobilitása / 2. 2021. május – augusztus


Projektek

Saját rendezésű országos verseny - olasz mintára

VIP Flambé Nők a Flambírozás művészetében meghívásos Szekszárdi Flambírozó és Gasztronómiai Verseny *  Marco Polo G.E.I.E. – Flambé Cup  * hivatalos magyarországi válogatóversenye

Nők a flambírozás művészetében - VIP flambé Facebook oldal

VIP gasztroblog

Iskolánk Facebook oldala - vlogja


Záró projektek

Receptkönyv

Olasz ételek, desszertek és koktélok

Főzőiskola

Fedezzük fel Itália ezer ízét!, Tüzes pillanatok (flambírozás), Olasz desszertek készítésének bemutatása, Olasz főzési bemutató – Matteo pizzéria bemutatója


Folytatás

Projektoktatás - Kalandozások Itáliában

Tanmenetekbe épült olaszországi tapasztalatok, ismeretek turisztika, pincér, szakács és cukrász terüeten

Minta:

Projekt címe: Kalandozások Itáliában 
Ágazat: Turizmus-vendéglátás
Képzési szint: Ágazati alapozó oktatás
Évfolyam: 9. évfolyam szakképző iskola                     
Projekttermék: Olasz lunch büfé
Cél: A turizmus-vendéglátás ágazati alapoktatás során a tanuló betekintést nyerjen a cukrász, szakács, vendégtéri és turisztikai szakmák tevékenységébe. Különböztessen meg és készítsen elő a termék készítéshez nyersanyagokat és  ügyeljen a minőségükre. Ismerje meg a munkafolyamatokhoz szükséges eszközöket, gépeket,  berendezéseket. A cukrászati termékkészítés során tudjon tésztát gyúrni, keverni, habot verni, nyújtani, keverni, nyomózsákkal alakítani, sütni, betölteni, és díszíteni a termékeket. Az ételkészítés során tudjon főzni, párolni, pirítani, grillezni, sütni zárt térben és bő zsiradékban, kialakítani a termékek ízét, állagát és megjelenését. A diák végezzen éttermi alapterítést. Tudja a szabályoknak megfelelően  fogadni a vendéget, ismertetni, felszolgálni a rendelkezésre álló ételeket és italokat. Munkatevékenysége során tartsa be a munkabiztonsági, egészségvédelmi, higiéniai és környezetvédelmi szabályokat, előírásokat. Az üzleti érintkezés szabályai szerint kommunikáljon a munkatársaival, a vendégekkel, tartsa be a viselkedési szabályokat, fogadja el a különböző nemzeti kultúrák sajátosságait. Feladataihoz munkája során szövegszerkesztő és táblázatkezelő programokat használjon, szakmai információgyűjtéshez a világhálón tájékozódjon és hagyományos információs forrásokat használjon fel.
A projekt tartalma: Az olasz gasztronómia megismerése. A tanulók ismerkedjenek meg  az olasz konyhában használt technológiával. Ismerje a különböző tészta félék és a rizottó előkészítő fázisait, folyamatát. Sajátítsa el az olasz desszeretek alapanyagait, készítési technológiáját és diszítési variációit. Tanulja meg a különböző kávék készítésének lépéseit és felszolgálását. A tanuló kutatómunkával olasz Michelin csillagos éttermeket kutat fel. A diák lakókörnyezetében található olasz étterem választékát, szokásait kutat fel. Ismerkedjen A diák motivált legyen az ERASMUS+ programon való részvételre. Külföldi munkavállalással kapcsolatos szabályokat megismeri és Europass önéletrajzot készít. Megismerkedik az olasz viselkedési szokásokkal .
A projekt anyagigénye: A kiválasztott ételek és italokhoz a szükséges alapanyagok.
Órakeret: 64 óra                          

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva