Főoldal / Pályázatok / Erasmus+ 2018
Erasmus+
„A jövő vendéglátó ipari szakembereiért” Alapítvány 2018-ban Erasmus+ pályázatot nyert a Tempus Közalapítványnál.
Kapcsolódó tartalmak:
Első találkozás az olaszországi Erasmus mobilitás pályázati lehetőséggel (előadás)
Nyertes pályázat 2018
A pályázat bemutató előadása 2018.09.05
Felhívás szakoktatóknak
Szakoktatók mobilitása 1.
Szakoktatók mobilitása 2.
Felhívás diákoknak 2018
Irterjúk a diákokkal 2018.09.26 (toborzás 1)
Diákok felkészítése 1 2019.05.31.
Grado_-_lelki_felkeszules_2018.pdf
Szölői értekezlet szülők, diákok, az Alapítvány kuratóriumának tagjai és online a külföldi partner jelenlétében
Meghivo_Szuloi_ertekezlet_2019.03.12..pdf
ERASMUS___palyazat_szuloi_ertekezlet.pdf
Diákok mobilitása / 1. 2019. május – október
Felhívás diákoknak 2019
Erasmus előadás 2019.09.19 (toborzás 2)
Felhívás diákoknak 2021
Diákok felkészítése 2
Grado_-_lelki_felkeszules_2021.pdf
Szölői értekezlet szülők, diákok, az Alapítvány kuratóriumának tagjai jelenlétében
Meghivo_Szuloi_ertekezlet_2021.04.22..pdf
ERASMUS___palyazat_szuloi_ertekezlet.pdf
Diákok mobilitása / 2. 2021. május – augusztus
Projektek
Saját rendezésű országos verseny - olasz mintára
VIP Flambé Nők a Flambírozás művészetében meghívásos Szekszárdi Flambírozó és Gasztronómiai Verseny * Marco Polo G.E.I.E. – Flambé Cup * hivatalos magyarországi válogatóversenye
Nők a flambírozás művészetében - VIP flambé Facebook oldal
VIP gasztroblog
Iskolánk Facebook oldala - vlogja
Záró projektek
Receptkönyv
Olasz ételek, desszertek és koktélok
Főzőiskola
Fedezzük fel Itália ezer ízét!, Tüzes pillanatok (flambírozás), Olasz desszertek készítésének bemutatása, Olasz főzési bemutató – Matteo pizzéria bemutatója
Folytatás
Projektoktatás - Kalandozások Itáliában
Tanmenetekbe épült olaszországi tapasztalatok, ismeretek turisztika, pincér, szakács és cukrász terüeten
Minta:
Projekt címe: | Kalandozások Itáliában | ||||||||||||||
Ágazat: | Turizmus-vendéglátás | ||||||||||||||
Képzési szint: | Ágazati alapozó oktatás | ||||||||||||||
Évfolyam: | 9. évfolyam szakképző iskola | ||||||||||||||
Projekttermék: | Olasz lunch büfé | ||||||||||||||
Cél: | A turizmus-vendéglátás ágazati alapoktatás során a tanuló betekintést nyerjen a cukrász, szakács, vendégtéri és turisztikai szakmák tevékenységébe. Különböztessen meg és készítsen elő a termék készítéshez nyersanyagokat és ügyeljen a minőségükre. Ismerje meg a munkafolyamatokhoz szükséges eszközöket, gépeket, berendezéseket. A cukrászati termékkészítés során tudjon tésztát gyúrni, keverni, habot verni, nyújtani, keverni, nyomózsákkal alakítani, sütni, betölteni, és díszíteni a termékeket. Az ételkészítés során tudjon főzni, párolni, pirítani, grillezni, sütni zárt térben és bő zsiradékban, kialakítani a termékek ízét, állagát és megjelenését. A diák végezzen éttermi alapterítést. Tudja a szabályoknak megfelelően fogadni a vendéget, ismertetni, felszolgálni a rendelkezésre álló ételeket és italokat. Munkatevékenysége során tartsa be a munkabiztonsági, egészségvédelmi, higiéniai és környezetvédelmi szabályokat, előírásokat. Az üzleti érintkezés szabályai szerint kommunikáljon a munkatársaival, a vendégekkel, tartsa be a viselkedési szabályokat, fogadja el a különböző nemzeti kultúrák sajátosságait. Feladataihoz munkája során szövegszerkesztő és táblázatkezelő programokat használjon, szakmai információgyűjtéshez a világhálón tájékozódjon és hagyományos információs forrásokat használjon fel. | ||||||||||||||
A projekt tartalma: | Az olasz gasztronómia megismerése. A tanulók ismerkedjenek meg az olasz konyhában használt technológiával. Ismerje a különböző tészta félék és a rizottó előkészítő fázisait, folyamatát. Sajátítsa el az olasz desszeretek alapanyagait, készítési technológiáját és diszítési variációit. Tanulja meg a különböző kávék készítésének lépéseit és felszolgálását. A tanuló kutatómunkával olasz Michelin csillagos éttermeket kutat fel. A diák lakókörnyezetében található olasz étterem választékát, szokásait kutat fel. Ismerkedjen A diák motivált legyen az ERASMUS+ programon való részvételre. Külföldi munkavállalással kapcsolatos szabályokat megismeri és Europass önéletrajzot készít. Megismerkedik az olasz viselkedési szokásokkal . | ||||||||||||||
A projekt anyagigénye: | A kiválasztott ételek és italokhoz a szükséges alapanyagok. | ||||||||||||||
Órakeret: | 64 óra |