Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Pályázatok / Erasmus+ 2018 / Felhívás diákoknak 2021

Felhívás diákoknak 2021

felhivas_2021.pdf

 A pályázat rövid leírása

„A jövő vendéglátóipari szakembereiért” Alapítvány által elnyert ERASMUS + pályázati program keretében 24 fő tanulónknak szakács, cukrász és pincér szakmában nyílik lehetőségük szakmai tudásuk továbbfejlesztésére Olaszországban, egy 112 napos szakmai gyakorlaton. A szakmai tudás mellett látókörük is kiszélesedik egy idegen kultúrában és környezetben eltöltött idő alatt, fejlődik idegen nyelv ismeretük és kapcsolatépítő képességük.

A partnerként együttműködő intézmény, a Marco Polo G.E.I.E segíti a kiutazókat, hogy a lehető legjobb helyen végezhessék a szakmai gyakorlatukat, mivel a csoport kiterjedt vendéglátóipari és szállodaipari kapcsolatrendszerrel rendelkezik Észak-Kelet Olaszországban. A kiválasztott munkahelyek színvonala hozzájárul a tanulók szakmai és nyelvi fejlődéséhez. A munkaerő-piacra történő belépés előtt olyan gyakorlati tapasztalatot szereznek, melyet a hazai vállalkozásoknál elhelyezkedve közvetíteni tudnak. A diákok iskolánkban beszámolnak tapasztalataikról, ösztönzik diáktársaikat a későbbi mobilitásra, a szakmai ismeretek tanulására.

A kiutazás előtt egy 18 hetes olasz nyelvi és kulturális felkészítési programba vesznek részt, emellett a pszichés tényezőkre is próbáljuk felkészíteni őket. A nyelvi felkészítés során az olasz nyelv alapszintű elsajátítása a cél, hogy meglegyenek a kint tartózkodás során a napi kommunikáció alapjai, valamint a gasztronómia alapszókincsének megtanulása is fontos momentum. A kiutazók mentorálásáról, szakmai-, nyelvi-, és személyi fejlődéséről a küldő és fogadó fél közösen gondoskodik.

A projekt keretében megvalósul 30 fő iskolai és/vagy vállalati szakoktatók, szaktanárok kiutazása is egy 5 napos szakmai továbbképzés, tanulmányút keretében. A kint tartózkodás szakmai programját a fogadó partner állítja össze, melynek keretén belül olyan gyakorlati tapasztalatokat ad át, mely a vendéglátós szakma új trendjét, új eszközeit érinti. A program szeretné bemutatni a magyar oktatók számára a kinti szakmai tapasztalatokat, hogy ők is motivációt szerezhessenek, megújuljanak, fejlődjenek, a megszerzett új ismereteket a hazai oktatás szolgálatába tudják állítani. Az üzemlátogatások kapcsán képet kapnak a vendéglátó üzemek és partnerek kapcsolatairól, hogyan befolyásolják a jó kapcsolatok a szakácsok, vendéglátósok és pincérek munkáját.

A haza érkező oktatók iskolájukban vagy vállalkozásuknál előadást tartanak az út szakmai tapasztalatairól, tudásukat kamatoztatják a versenyfelkészítések és a minden napi munkájuk kapcsán.

A diákok és szakoktatók mobilitása erősíti, támogatja a duális szakképzést intézményünkben, hiszen olyan szakmai tapasztalatokkal lesznek gazdagabbak, amit bele építve az oktatásba, mind az iskolai, mind a vállalati részről együttesen tudják támogatni a jövő szakképzését a szakács, cukrász, pincér, vendéglátásszervező képesítésekhez.

A diákok által összeállított közös gasztronómiai könyv, melyben olasz ételek és édességek receptjei, jellegzetes olasz italok elkészítésével, felszolgálásával kapcsolatos ismeretek szerepelnek majd, hosszú távon felhasználható lesz a kerettantervben szereplő nemzetek konyhái témakörnél mind a diákok, mind az oktatók számára.

Dokumentumok:

Jelentkezési lap diákoknak 2021

Europass önéletrajz minta diákoknak

Motivációs levél minta

 

Erasmus felhívás diákoknak 2021

Gyakran ismételt kérdések

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva