Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Labdarúgó világbajnokságra utazik csapatunk

Labdarúgó világbajnokságra utazik csapatunk

2024. május 08.

Hamarosan útra kel a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum és a hozzá tartozó iskolák huszonhárom fős delegációja, hogy képviseljék Magyarországot az ISF (Nemzetközi Iskolai Sport Szövetség) Labdarúgó Világbajnokságán. A megmérettetést Kínában, Dalian városában tartják meg május 17-27. között.

Az utazás előzménye, hogy az előző tanévben a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium csapata első helyezést ért el a Magyar Diáksport Szövetség V-VI. korcsoportos Labdarúgás Diákolimpiáján. Ennek a sikernek köszönhető, hogy a TMSZC tizenhét fős csapata részvételi lehetőséget nyert a világbajnokságra, amelynek keretében harminchárom ország harminchat fiú- és húsz lánycsapata méri össze erejét. A csoportsorsolások április 16-án zajlottak le, a hazánkat képviselő gárda az E csoportba került Szaúd-Arábiával, Ugandával, Új-Zélanddal, valamint Anglia egyes számú csapatával együtt.

A verseny kiírása szerint a mérkőzések hat napon keresztül zajlanak majd (nem számítva a nyitó- és a zárómérkőzést), de a sok futball mellett Dalian megismerésére is lesz módjuk a fiataloknak. Május 22-én kerül sor az úgynevezett kulturális napra, amikor a résztvevők ellátogatnak a Dalian Erdőállatkertbe, a Szoborparkba és a Keleti Vízivárosba a Zhongshan téren és a Xinghai Öbölhídon keresztül. Ezt követi majd a nemzetek estje, melynek célja, hogy a résztvevő országok és régiók megismerhessék egymás kultúráját, ezért minden delegáció lehetőséget kap egy stand felállítására, ahol bemutatkozhat. A nyitó- és záróünnepség a Dalian Suoyuwan Labdarúgó Stadionban kerül megrendezésre. A meccsek élőben követhetők lesznek a tv.isfsports.org oldalon, valamint a delegációval utazó diákújságíró is gondoskodni fog a folyamatos tájékoztatásról.

A felkészülés első gyakorló meccséről Antal Gergő (TMSZC Ady Endre Technikum és Kollégium) számolt be.

„A paksi ASE pályáján került megrendezésre a 2024-es ISF Labdarúgó Világbajnokság magyar csapatának első közös gyakorló meccse. A mérkőzést  egy nagyjából fél órás tájékoztató előzte meg, amelyen sok fontos információt tudhattunk meg az utazás körülményeiről, illetve néhány készülődésre vonatkozó jó tanácsot és motiváló szavakat is hallhattunk. A csapatból nagyon sokan ismerik már egymást, sokan közeli barátok. Az öltözőt barátságos hangulat jellemezte.

Csapatunk az ASE játékosai ellen mérkőzött meg a gyakorló meccsen. A "gyakorló" jelzőtől függetlenül mindkét csapat tagjai kellő komolysággal és beleadással játszottak. Az ASE pirosban, míg a mi csapatunk kék színben lépett pályára.

Török Balázs 17:49 perckor rúgta a meccs első gólját, felpezsdítve az addig stagnáló játékot. A második gólt is Török Balázs rúgta 18:15-kor. A harmadik gólt Leónak köszönhettük, 18:18-kor. Végül 3-0 eredménnyel nyertesként fejeztük be a mérkőzést.”
  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva